Skip to main content

Intrebari frecvente

Ce este o bicicleta de echilibru?

Bicicletele de echilibru reprezinta cea mai eficienta cale de a-i invata de copii mici sa mearga pe bicicleta, prin deprinderea mai intai a echilibrului. In calitatea noastra de lider in industria bicicletelor de echilibru, la Strider stim ca echilibrul este un aspect cheie in aproape toate tipurile de actrivitati fizice si sportive. Copiii au nevoie de miscare zilnica iar echilibrul joaca un rol important in dezvoltarea lor. Toate categoriile de oameni independent de varsta sau abilitati pot beneficia de pe urma deprinderii echilibrului. 

Odata deprins echilibrul, tranzitia catre o bicicleta cu pedale este simpla. Un copil trebuie sa experimenteze senzatia de balans si modul in care mersul afecteaza echilibrul bicicletei. Bicicleta de echilibru Strider este usoara si structureaza mersul pe bicicleta in pasi simpli, contribuind la dezvoltarea increderii in sine pentru un copil care a inceput sa mearga de putin timp. Daca copilul tau stie sa mearga, atunci stie sa conduca o bicicleta Strider!

De ce ar trebui sa evit folosirea rotilor ajutatoare?

Echilibrul este esential in mersul pe bicicleta iar rotile ajutatoare creaza un fals sentiment de siguranta. Rotile ajutatoare sunt instabile si nu ating pamantul in acelasi timp, iar copilul se va balansa alternativ de pe partea stanga pe partea dreapta pentru a avea senzatia de echilibru pe bicicleta. Cand copilul este pregatit sa treaca de la roti ajutatoare la pedalat, va trebui sa porneasca de la zero si sa invete echilibrul. Pedalatul este cea mai simpla parte si dureaza cateva minute in cazul unui copil, in timp ce echilibrul este o aptitudine care dureaza uneori foarte mult pana este deprinsa. Intra pe pagina noastra de INVATARE pentru mai multe detalii despre bazele mersului pe bicicleta.

Pot sa adaug kitul de pedalat la orice model Strider?

Modelul Strider de 12 inci este usor si cu el micii biciclisti pot invata bazele mersului pe bicicleta, deprinderea echilibrului, coordonarea, directia, mersul, dar mai ales increderea in ei insisi.

Trecerea la o bicicleta cu pedale inainte ca ei sa fie pregatiti pentru acest surplus de greutate si marime este daunator succesului de a merge pe bicicleta. Modelul Strider de 12 inci este foarte jos pentru a permite picioruselor scurte sa ajunga la sol, astfel ca atasarea kitului de pedale nu este posibila. De aceea singurul model la care oferim pedale atasabile este Strider 14x pentru intervalul de varsta 3-7 ani!

Ce marime/model ar trebui sa cumpar?

Cea mai buna cale de a identifica marimea / modelul portrivit pentru copilul tau este de a te orienta dupa lungimea interioara a picioarelor cu ajutorul Ghidului nostru de Marime & Compatibilitate).

Cum masor lungimea interioara a piciorului copilului meu?

Pentru alegerea bicicletei potrivite copilului tau, si pentru a-i asigura un mers confortabil (ceea ce face mersul pe bicicleta distractiv), iti recomandam sa masori lungimea interioara a piciorului copilului si sa alegi o inaltime a sezutului cu 1-2 inci mai mica. 

Urmareste acest video unde vei gasi cele mai simple cai de a masura cat mai corect inaltimea interioara a piciorului copilului sau, in timp ce copilul sta in picioare, foloseste un metru sau ruleta si masoara de la punctul cel mai inalt dintre picioare pana la sol. 

Care este politica voastra de garantie?

Te rugam sa mergi la pagina de garantie si inregistrare pentru mai multe detalii privind garantia.