Skip to main content

Termeni și condiții generale

General Terms and Conditions for the Online Shop of Strider Romania

 1. Domeniul de aplicare / detalii de contact
 • These general terms and conditions (hereinafter referred to as “GTC”) shall apply to all contracts concluded between us, ATU IT, Romania and you as our customer via our online shop on [link].
 • Orice termeni și condiții generale divergente, contradictorii sau suplimentare vor deveni parte a contractului numai dacă le-am acceptat în mod expres în scris. Simpla cunoaștere a termenilor și condițiilor dumneavoastră generale nu va face parte din contract.
 • Se va aplica versiunea GTC valabilă la momentul încheierii contractului dumneavoastră cu noi. Prin plasarea comenzii la noi, acceptați versiunea actuală a GTC.
 • Datele noastre de contact sunt:

ATU IT

Bd. Basarabia 76A,
Romania, 022118

E-mail: contact@striderbikes.ro

Phone: 0748164728

Formular de contact

Authorized representatives (managing director): (business address: see above)

Company registration number: RO 23794393

 1. Destinații de livrare

We accept orders for delivery to all countries in Europe.

 1. Încheierea contractului și informații privind încheierea contractului
 • Prezentarea și promovarea mărfurilor în magazinul nostru online nu constituie o ofertă obligatorie pentru vânzarea anumitor bunuri.
 • După selectarea butonului „Vizualizare coș” sau clic pe pictograma coș, toate bunurile pe care le-ați ales să le cumpărați vor fi afișate, inclusiv o descriere a principalelor caracteristici ale acestora. Apoi puteți identifica și corecta orice erori de introducere. Prin selectarea ulterioară a butonului „Comandă cu Obligație de Plată”, trimiteți o ofertă obligatorie din punct de vedere legal de cumpărare a bunurilor selectate.
 • Comanda dumneavoastră nu constituie încă încheierea unui contract. Vom confirma primirea comenzii dvs. prin e-mail; totuși, această confirmare nu constituie o acceptare obligatorie din punct de vedere juridic a comenzii dumneavoastră. Ne rezervăm dreptul de a nu accepta comanda dumneavoastră, în special dacă bunurile pe care le-ați comandat sunt limitate sau nu sunt disponibile.
 • Un contract pentru bunurile pe care le-ați comandat va fi încheiat (i) odată ce v-am furnizat o factură sau (ii) implicit prin prestarea noastră a livrării bunurilor pe care le-ați comandat. Veți primi o confirmare a contractului încheiat cel târziu în momentul livrării mărfii.
 1. Preturi si costuri de transport
 • Prețurile de achiziție ale mărfurilor sunt determinate de etichetele de preț afișate în magazinul online la momentul comenzii. Dacă nu se indică altfel, toate prețurile din magazinul nostru online sunt prețuri brute, inclusiv TVA-ul aplicabil.
 • Se pot aplica costuri de transport. În măsura în care se aplică costurile de transport, acestea vor fi adăugate la prețurile de achiziție afișate și trebuie suportate de dvs. Prețul total de achiziție, inclusiv TVA și costurile de transport (care vor fi afișate și separat) va fi afișat pe formularul de comandă înainte de a trimite comanda.
 • Dacă vă îndeplinim comanda prin livrare parțială, vom percepe costurile de transport doar pentru prima livrare parțială. Dacă livrarea parțială are loc la dorința dumneavoastră expresă, vom percepe costurile de transport pentru fiecare livrare parțială.
 1. Plata si compensarea
 • Pretul de achizitie va fi datorat imediat dupa incheierea contractului. Veți fi taxat în momentul în care vă acceptăm comanda.
 • Nu puteți compensa cererile reconvenționale împotriva pretențiilor noastre, cu excepția cazului în care cererile dvs. reconvenționale sunt soluționate în final, gata de decizie sau necontestate.
 • Bunurile vor rămâne proprietatea noastră până când vom primi plata completă a prețului de achiziție.
 1. Livrare/livrări parțiale
 • Perioadele de livrare și termenele de livrare vor fi furnizate în cursul procesului de comandă.
 • Avem dreptul să facem livrări parțiale, dacă acest lucru este rezonabil pentru dvs.
 • Bunurile vor fi expediate de transportatori locali. Veți primi informații despre transportatorul specific, precum și un număr de urmărire, astfel încât să puteți urmări expedierea.
 • În absența oricărei instrucțiuni exprese din partea dvs., expedierea se va face folosind o metodă rezonabilă de expediere în modul obișnuit de ambalare.
 1. Dreptul de retragere
 • Dacă sunteți consumator și ați achiziționat din magazinul online un bun sau mai multe bunuri care sunt livrate într-o singură livrare, se aplică instrucțiunile privind dreptul de retragere prevăzute în Anexa 1 la prezentele TGC.
 • Dacă sunteți consumator și ați achiziționat din magazinul online mai multe bunuri care sunt livrate în livrări parțiale, se aplică instrucțiunile privind dreptul de retragere prevăzute în Anexa 2 la prezentele TGC.
 • Pentru a face uz de dreptul dumneavoastră de retragere, puteți utiliza modelul de formular de retragere prezentat în Anexa 3 la aceste GTC. Vă rugăm să rețineți că nu este obligatoriu să utilizați acest formular.
 1. Defecte de calitate și titlu

În cazul oricăror defecte de calitate sau de titlu, aveți dreptul la toate drepturile în conformitate cu prevederile relevante ale legii statutare.

 1. Răspundere
 • Răspunderea noastră pentru daunele cauzate de neglijență ușoară, indiferent de temeiul legal al acesteia, va fi limitată după cum urmează:
 • Vom fi răspunzători până la cuantumul daunelor previzibile tipice pentru acest tip de contract pentru încălcarea obligațiilor contractuale materiale;
 • Nu vom fi răspunzători pentru o încălcare ușor neglijentă a oricărei alte obligații de diligență aplicabile.
 • Aceste limitări ale răspunderii nu se vor aplica nici unei răspunderi legale obligatorii, în special răspunderii în temeiul oricăror legi referitoare la răspunderea pentru produse și răspunderea pentru vătămări cauzate din culpă a vieții, corpului sau sănătății. În plus, astfel de limitări ale răspunderii nu se vor aplica dacă și în măsura în care ne-am asumat o garanție specifică.
 • Secțiunile 1 și 9.2 se vor aplica în mod corespunzător răspunderii noastre pentru cheltuieli inutile.
 1. Codurile de conduită

Ne conformăm cu noastre politicile de confidențialitate.

 1. Serviciu/suport clienți

Dacă aveți întrebări, comentarii, reclamații sau alte notificări cu privire la achiziția dvs., vă rugăm să contactați:

contact@striderbikes.ro, 0748164728

Formular de contact

 1. Legea aplicabilă și locul de desfășurare

GTC și orice contract vor fi guvernate de legea olandeză, cu excepția Convenției Națiunilor Unite privind contractele de vânzare internațională de bunuri. Pentru toți clienții care nu sunt consumatori, locul exclusiv pentru toate litigiile care decurg din sau în legătură cu GTC și/sau contract va fi Schiphol, Țările de Jos.

 1. Rezolvare alternativa a disputei

Nu suntem nici pregătiți și nici obligați să participăm la procedurile de soluționare a litigiilor în fața unei comisii de arbitraj pentru consumatori.

Informații pentru consumatori conform Regulamentului (UE) 524/2013: În scopul soluționării extrajudiciare a litigiilor dintre consumatori, Comisia Europeană a creat o Platformă de Soluționare a Litigiilor Online (Platforma ODR). Platforma ODR poate fi contactată la http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Versiune: 15 iunie 2020

Anexa 1: Instrucțiuni privind dreptul de retragere pentru livrări unice

Dacă sunteți consumator și ați achiziționat în magazinul online un bun sau mai multe bunuri care sunt livrate într-o singură livrare, se aplică următoarele instrucțiuni privind dreptul de retragere:

Dreptul de retragere

Aveți dreptul să vă retrageți din acest contract în termen de 14 zile fără a furniza niciun motiv.

Perioada de retragere va expira după 14 zile de la data în care dvs. sau un terț, altul decât transportatorul și indicat de dvs., dobândește posesia fizică a bunurilor.

To exercise the right of withdrawal, you must inform us (ATU IT, Romania; E-mail: contact@striderbikes.ro) a deciziei dumneavoastră de a vă retrage din acest contract printr-o declarație fără echivoc (de exemplu, o scrisoare trimisă prin poștă, fax sau
e-mail). Puteți utiliza modelul de formular de retragere atașat, dar nu este obligatoriu.

Pentru a respecta termenul limită de retragere, este suficient să trimiteți comunicarea dumneavoastră privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Efectele retragerii

Dacă vă retrageți din acest contract, vă vom rambursa toate plățile primite de la dvs., inclusiv costurile de livrare (cu excepția costurilor suplimentare care rezultă din alegerea dvs. a unui alt tip de livrare decât cel mai puțin costisitor tip de livrare standard oferit de către noi), fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la ziua în care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Vom efectua această rambursare folosind același mijloc de plată pe care l-ați folosit pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care ați convenit în mod expres altfel; în orice caz, nu veți suporta taxe ca urmare a unei astfel de rambursări. Putem reține rambursarea până când primim bunurile înapoi sau până când ați furnizat dovezi că ați trimis înapoi bunurile, oricare dintre acestea este mai devreme.

Veți trimite înapoi bunurile sau ni le veți preda, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la ziua în care ne comunicați retragerea din acest contract. Termenul este respectat dacă trimiteți înapoi bunurile înainte de expirarea perioadei de 14 zile. Va trebui să suportați costul direct al returnării bunurilor. Costul este estimat la maximum aproximativ 200 EUR sau 190 GBP. Sunteți răspunzător numai pentru orice scădere a valorii mărfurilor rezultată din manipularea diferită de ceea ce este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și funcționarea bunurilor.

Anexa 2: Instrucțiuni privind dreptul de retragere pentru livrări parțiale

Dacă sunteți consumator și ați achiziționat din magazinul online mai multe bunuri care sunt livrate în livrări parțiale, se aplică următoarea instrucțiune privind dreptul de retragere:

Dreptul de retragere

Aveți dreptul să vă retrageți din acest contract în termen de 14 zile fără a furniza niciun motiv.

Perioada de retragere va expira după 14 zile de la data în care dvs. sau un terț, altul decât transportatorul și indicat de dvs., dobândește posesia fizică a ultimului bun.

To exercise the right of withdrawal, you must inform us (ATU IT SRL, Bd. Basarabia 76A, 2, Romania; E-mail: contact@striderbikes.ro) a deciziei dumneavoastră de a vă retrage din acest contract printr-o declarație fără echivoc (de exemplu, o scrisoare trimisă prin poștă, fax sau
e-mail). Puteți utiliza modelul de formular de retragere atașat, dar nu este obligatoriu.

Pentru a respecta termenul limită de retragere, este suficient să trimiteți comunicarea dumneavoastră privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Efectele retragerii

Dacă vă retrageți din acest contract, vă vom rambursa toate plățile primite de la dvs., inclusiv costurile de livrare (cu excepția costurilor suplimentare care rezultă din alegerea dvs. a unui alt tip de livrare decât cel mai puțin costisitor tip de livrare standard oferit de către noi), fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la ziua în care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Vom efectua această rambursare folosind același mijloc de plată pe care l-ați folosit pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care ați convenit în mod expres altfel; în orice caz, nu veți suporta taxe ca urmare a unei astfel de rambursări. Putem reține rambursarea până când primim bunurile înapoi sau până când ați furnizat dovezi că ați trimis înapoi bunurile, oricare dintre acestea este mai devreme.

You shall send back the goods or hand them over to us, without undue delay and in any event not later than 14 days from the day on which you communicate your withdrawal from this contract to us. The deadline is met if you send back the goods before the period of 14 days has expired. You will have to bear the direct cost of returning the goods. The cost is estimated at a maximum of approximately EUR 15. You are only liable for any diminished value of the goods resulting from the handling other than what is necessary to establish the nature, characteristics and functioning of the goods.

Anexa 3: Retragerea dintr-un contract

Pentru a vă folosi dreptul de a vă retrage dintr-un contract, puteți utiliza următorul model de formular. Vă rugăm să rețineți că nu este obligatoriu să utilizați acest formular.

Puteți trimite formularul completat la:

ATU IT SRL

Bd. Basarabia 76A
022118 Bucuresti
România

E-mail: contact@striderbikes.ro

Phone: 0748164728

Model de formular de retragere

(completați și returnați acest formular numai dacă doriți să vă retrageți din contract)

Către: Strider Europe BV
Bd. Basarabia 76A
022118 Bucuresti
România

E-mail: contact@striderbikes.ro

 • Eu/Noi (*) notificăm prin prezenta că retragem/Noi (*) din contractul meu/nostru (*) de vânzare a următoarelor bunuri (*)/pentru furnizarea următorului serviciu (*)
 • Comandat pe (*)/primit pe (*)
 • Numele consumatorului(i)
 • Adresa consumatorului(i)
 • Semnătura consumatorului(i) (doar dacă acest formular este notificat pe hârtie)
 • Data