Skip to main content
A mi történetünk

A világ megváltoztatása nem megy egyik napról a másikra…

Valójában Ryan McFarland, a Strider Bikes alapítója nem is arra vállalkozott, hogy megváltoztassa a világot. Csak a kerékpárok és motorok iránti szenvedélyét akarta megosztani 2 éves fiával, Bode-val.

A probléma

Ryan egy kicsit megszállottja volt ennek a szenvedélynek… egészen addig a pontig, hogy több mint $2000 értékben költött hagyományos, tanulni tudó járművekre (lovasjátékok, triciklik, edzőkerékpárok és még egy edzőkerékkel felszerelt motorkerékpár) . Amikor azonban megfigyelte, hogy lelkes fiatal fiú próbálja kezelni ezeket a gépeket, rájött, hogy mindegyik túl nagy, túl nehéz és túl bonyolult. Ráadásul nem az egyensúly alapvető képességére összpontosítottak. A megoldás az volt, hogy vagy várt pár évet, amíg a fia megnő, vagy jobb gépet épített neki – így ő alkotta meg a jobb gépet!

Az első Strider kerékpár

Ryan lecsupaszította, aprította, csiszolta, vágta és hegesztette Bode kis 12"-os kerékpárját, mígnem kitalálta, mi lesz a legelső Strider Bike. Szuper könnyű volt, Bode-nak tökéletesen méretezve, és lehetővé tette, hogy mindkét lábát a földre tegye. Bode azonnal hozzálátott az egyszerű, könnyű géphez. Az, hogy ilyen jól uralta a kis biciklit, növelte az önbizalmát és gyorsan fejlesztette képességeit. Az emberek kezdték észrevenni, hogy Bode a Striderével lovagol a városban. Ryan rájött, hogy nem csak Bode profitálhat kis garázsalkotásából; a gyerekek szerte a világon ugyanazt a sikert, kalandot és szabadságot élhetik át.

A Strider 2007-ben alakult Rapid Cityben, SD, USA, és a világ azóta sokat változott. Közel 4 millió kerékpárt adtunk el családoknak szerte a világon! Több mint 75 országban vannak hivatalos kereskedőink és forgalmazóink. Őrült igaz?!

Egy közösség, nem csak egy bicikli

Szenvedélyünk nem szűnik meg, ha a dobozt kinyitjuk, és a gyermek megteszi első lépéseit új kerékpárján. Dehogy. Úgy döntöttünk, hogy nagyot lépünk, vagy hazamegyünk, ezért exkluzív Strider eseményeket hoztunk létre. Egy egész közösséget akartunk létrehozni Strider lovasokból, akik összejönnek, hogy megmutassák tudásukat, és hogy a családok a Strider körül szocializálódjanak és megosszák történeteiket. A szabadidős és versenyrendezvényeket egyaránt kínáló Strider összehozza a gyerekeket és a szülőket, hogy új embereket ismerjenek meg és új barátokat szerezzenek. Ezek az események kizárólag a Strider lovasok számára készültek, és családbarát helyszínt biztosítanak a lovaglás iránti étvágyuk növelésére, miközben életre szóló emlékeket teremtenek.